Vrijwilligerswerk

Vrijwilligers… Geen vereniging of vzw die zonder kan. Zo ook wij. Ook wij hebben nood aan mensen die zich belangeloos willen inzetten voor de goede zaak.

Welke mensen kunnen wij gebruiken? Deze kunnen we eigenlijk opsplitsen in drie categoriën:

  1. Klussers: Mensen uit de (ruime) regio Ninove. Mensen die de handen uit de mouwen willen steken voor de opvang van legkippen, maar ook voor nog veel andere weidedieren. Hokken schoonmaken, honden borstelen, dieren voederen, hokken bouwen, spullen ophalen, dieren ophalen,  weide-onderhoud, afsluitingen herstellen,.. hier is steeds massa’s werk. Dus hiervoor kunnen we zeker mensenkracht gebruiken.
  2. Opvangers/Verzorgers: Mensen uit het hele land die een schuur, garage, stal, hangar, paardenbox,… ter beschikking hebben. Als eerste opvang van de legkippen als ze uit de bedrijven worden gehaald. Je geeft de dieren vooral rust, vers drinkwater en voeding. Je observeert hen ook regelmatig. Gewonde kippen, zieke kippen, of legkippen waar je je vragen over stelt, krijgen meteen eerste zorgen. Op niveau dat jij zelf aankan, in alle andere gevallen haal je er een dierenarts bij na (bvb telefonisch) overleg met ons. De dierenartskosten worden door ons betaald.
    Eens de legkippen er weer bovenop zijn (soms enkel uurtjes tot soms enkele weken) ga je fungeren als afhaalpunt. Je voert mee promotie voor de legkippen en mensen kunnen kippen bij jou komen ophalen. Je houdt een agenda bij over hoeveel legkippen vertrekken naar wie, je ontvangt geld, je zorgt ervoor dat de boekhouding klopt, je zorgt ervoor dat de afspraken met de adoptanten vlot verlopen, etc. … Een vrijwilligerstaak met veel verantwoordelijkheid maar… ook met enorme voldoening als je later de foto’s ziet van ‘jouw’ legkipjes die heerlijk scharrelen in het groene gras.
  3. Chauffeurs: Mensen uit het hele land met een ruim voertuig. We gaan samen naar de bedrijven en halen de kippen op. We plaatsen ze in transportboxen, kartonnen dozen,… en rijden ermee naar de opvangcentra. Vaak een confrontatie  met dierenleed. Maar veel voldoening omdat je weet dat wat we doen, een verschil maakt voor deze legkippen. We redden hen van de slacht, we zijn letterlijk het transport naar een beter leven voor hen.  Ruime wagens, bestelwagens,… komen allemaal in aanmerking.

IMG_1628

Heb je zin in zo’n duurzame, ongedwongen samenwerking? Op een plek waar ook ‘genieten’ aan de orde is (het kijken naar dieren, het verzorgen/knuffelen van dieren,…) en plezier maken? Heb je zin om nu en dan het gevoel te hebben ECHT een verschil te hebben gemaakt? Dan ben je zeker welkom bij ons, de ark van Pollare – VZW. Mail ons dan wie je bent, van waar je bent, wat je graag zou doen en je krijgt zeker en vast antwoord van ons. We wachten op je mailtje!

Info(at)arkvanpollare.be .