Bloedluis bij kippen: aan de slag!

Avimite is een aanvullend diervoeder, om je te helpen de bloedluizen bij je kippen aan te pakken. Het is eveneens zeer doeltreffend en gebruiksvriendelijk. Het dient simpelweg  te worden toegevoegd aan het drinkwater. Minder dan 1ml per liter water is voldoende (0,75ml). Dat doe je :
    • Dagelijks gedurende de eerste 7 dagen.
    • 1 dag per week tijdens de volgende 5  weken.
  • Daarna 1 keer per maand
De werkzame stoffen maken het bloed van de kippen onaantrekkelijk voor de bloedluis. De luizen krijgen een afkeer van het bloed, zodat ze er niet langer door aangetrokken worden, en ze falen ook om het bloed te verteren.
 
Zo wordt het onmogelijk voor deze bloeddorstige beestjes om zich nog voort te planten.  Ze hebben immers bloed nodig om te evolueren en in staat te zijn zich voor te planten.  Na nauwelijks enkele weken merkt u een drastisch verschil in het gedrag van de luizen. Let wel: U zal dan nog steeds luizen zien. Avimite doodt de luizen niet, het weerhoudt ze  om zich te voeden met het bloed van uw kippen, en stelt ze dus niet meer in staat om zich te vermenigvuldigen. Ze sterven uiteindelijk aan ontbering.
 
Een kippenhok vol luizen of beter bloedluizen is een echte pest . Het heeft al meerdere hobbyhouders van kippen gedwongen om te stoppen met de hobby. In de winter valt het allemaal best mee. Maar zodra de lente komt piepen en de temperaturen eindelijk de hoogte in gaan… Net op dat moment zijn ze er onvermijdelijk ook! Bij het in gebruik nemen van een nieuw kippenhok kan het het eerste jaar nog wel meevallen. Maar we kunnen je echter garanderen
dat de bloedluis er sowieso aankomt.
 
Bloedluizen zitten overdag in de kieren en spleten van het hok. Zie je grijze of rode trosjes? Dan heb je bloedluis. Je kippen krijgen jeuk, worden onrustig, krijgen blekere kammen , of gaan uiteindelijk dood. Voeg Avimite aan het drinkwater toe om dat te voorkomen.

Hoe merk je dat je kippen / vogels het hebben?

Uiteraard is er het visuele aspect.

bloedluis bij kippen herkennen in het hok

Bloedluis herkennen

Het kan even goed zijn dat je gekriebel op je handen voelt als je je hand tegen de wand van je kippenhok legt. Ook dan is de kans heel groot dat je te doen hebt met bloedluis. Maar veel erger zijn de gevolgen voor je kippen. Want de naam bloedluis is eigenlijk verkeerd. De bloedluis is een mijt waardoor de naam bloedmijt eigenlijk juister zou zijn.  Overdag verstoppen ze zich in het kippenhok, maar eens de kippen op stok gaan, zijn ze daar. Ze gaan op de kippen zitten en beginnen bloed te drinken.
 
In eerste instantie is dit ergerlijk voor de kip. Ze voelt zich letterlijk aangevallen en de nachtrust wordt enorm verstoord. Dit geeft stress bij de kippen. De gevolgen laten zich raden. Binnen de kortste keren leggen de kippen geen eieren meer en willen ze niet meer in een legnest gaan zitten. Nog een tijdje verder willen ze zelfs het kippenhok niet meer in. En in een volgend stadium treedt er bloedarmoede op bij de kip. Uiteindelijk zal ze ziek worden en overlijden.

Er zijn veel fabeltjes die de ronde doen in verband met bloedluizen verwijderen:

Zo zouden ze niet over metaal gaan. Dus zitstokken in je kippenhok in metalen beugels bevestigen zonder wanden te raken. De muren in de stal kan je witten, daar zouden ze ook vies van zijn. Zand als bodembedekking zou helpen. Schaaltjes met olie zou hen aantrekken waar ze dan in verdrinken. Je kan de kieren en spleten in je hok ook uitbranden wat eigenlijk levensgevaarlijk is. Stoom zou de oplossing zijn…
 
Door onze werking met kippen uit legbedrijven passeerden er bij ons al duizenden kippen. En dit op drie locaties. Ook wij hebben echt grote aanvallen gekend van bloedmijt. Geen van bovenstaande trucs zorgde ervoor dat we van de bloedmijt vanaf raakten. Heel af en toe wat minder, om dan na een maand terug onverbiddelijk toe te slaan.
 
Wat ons brengt bij de echt doeltreffende middelen tegen bloedmijt. Helaas kwamen we nooit verder dan chemische middelen.
Deze zijn vaak heel agressief en dienen om de hele kippenstal mee in te spuiten. Vaak waren we ontgoocheld, maar eerlijk is eerlijk. Enkele producten deden perfect de job! Je moet dan wel mondmasker en handschoenen aan. En liefst ook nog veiligheidsbril op de neus en sprayen maar! En de bloedluis stierf binnen de week. Maar de gevolgen waren drastisch. Gedurende drie weken na de behandeling van onze stal moesten we onze eieren weg gooien. Simpelweg omdat ze niet geschikt waren voor consumptie. En laat ons eerlijk zijn: wat voor gif hebben we toen eigenlijk het kippenhok ingespoten? Want volgens de bijsluiter mochten in geen geval de kippen in de stal zijn als we het product gebruikten… We zullen het nooit weten. Maar we waren radeloos op zoek naar een andere oplossing. We zochten heel lang en vonden uiteindelijk HET alternatief!

De oplossing tegen bloedluis bij kippen?

We hebben lang met vele dierenartsen, producenten, verdelers en ontwikkelaars gepraat. We zijn tot een 100% biologisch product gekomen dat de bloedluis definitief aanpakt! Zonder ook maar enige negatieve werking voor de kip zelf. Onmogelijk zegt u? Of u bent benieuwd naar wat we op de markt hebben gebracht? Dan vragen we je vriendelijk om door te klikken naar onze pagina waar we je er alles over vertellen! Nooit meer bloedmijt of bloedluis? Preventief of u heeft er reeds last van? Bloedluis bij kippen aanpakken doe je beter met dit middel tegen bloedluis .