Denk goed na over kippen

Een kip heeft eigenlijk weinig zorg nodig. Wat voeder en iedere dag vers water en daar is menig kip reeds tevreden mee.
Toch willen we je vooraf vragen na te denken over enkele zaken.

Bvb wat je gaat doen als je op verlof gaat. Heb je buren of vrienden die deze taak dagelijks op zich willen nemen, tijdens je vakantie? Willen ze ook de eitjes rapen iedere dag?

Zijn de buren wel te vinden voor kippen in je tuin? Of gaan ze al snel een burenruzie ontketenen voor lawaai, geur,… en nog tientallen zaken die mensen uitvinden om tegen kippen te kunnen zijn? Is het gaan houden van kippen in dat geval een burenruzie waard?

Besef je echt ten volle dat je kippen dagelijks zorg nodig hebben, ook als het regent? Als het sneeuwt? In de winter bevriest het drinkwater misschien en moet je zelfs meermaals per dag het water gaan verversen?

En als je jezelf wat pips voelt gedurende enkele dagen, hangen de kipjes toch af van jouw dagelijks bezoekje. Heb je dan een backup-plan?

Tenslotte: ben je in de mogelijkheid je kippen een veilig onderkomen te geven?  Denk maar aan landbouwers die gif sproeien, vossen, roofvogels, katten, een hond,… Het zijn allemaal potentiële gevaren voor onze gevederde vrienden.

Ben je na het lezen van dit alles nog steeds overtuigd dat je kippen wil gaan houden? Dan ben je meer dan welkom bij ons om één of meerdere batterij-kipjes te adopteren.

Foto1981.jpg