Voorwaarden

Deze voorwaarden worden in acht genomen voor de aankoop van een kip bij ons. Ze zijn onvoorwaardelijk en dienen allemaal aanvaard te worden. Hier is voor ons geen discussie over mogelijk.

 1. De kippen krijgen een winddicht, proper en waterbestendig droog hok. De grootte van het hok is afgestemd op het aantal kippen. Ze kunnen allemaal vlot in dit hok slapen/schuilen. Als bodembedekking raden wij stro aan of ander zacht (isolerend) materiaal dat vlot werkt bij de reiniging van het hok. (houtschaafsel, vlaslemen,…)
 2.  Er wordt een legnest (of meerdere) voorzien zodat de kippen rustig de tijd hebben om hun eitje te leggen en om hen tegemoet te komen in hun nestdrang.
 3. De kippen kunnen ook buiten scharrelen en komen in contact met natuurlijk licht.
 4. Er wordt nooit gebruik gemaakt van kunstlicht om bvb dagen langer te maken of wat dan ook. De kippen leven op het natuurlijke ritme van dag en nacht.
 5. De kippen worden NIET geslacht. Nooit! In geen enkele omstandigheid. Ook als ze geen eieren meer leggen of oud zijn… Ze sterven een natuurlijke dood. Dit engagement is er dus eentje voor 7-8 jaar!
 6. Als een kip ziek is, gaat men te rade bij een dierenarts.
 7. Een kip krijgt iedere dag gevarieerde voeding en heeft ten allen tijde toegang tot vers drinkwater. (= ook in de winter!)
 8. Men doet alles om de kippen ‘VEILIG’ te houden. (Gifstoffen, vossen, roofvogels, honden, katten,…)
 9. Wij raden ten zeerste zitstokken aan in het nacht-/schuilhok.
 10. Deze kippen worden niet verkocht noch weg gegeven. Indien u er niet meer kan voor zorgen om welke reden dan ook, laat u ons dat per e-mail weten. Wij zoeken dan mee naar een oplossing.
 11. U heeft niets tegen het feit dat we eens komen kijken naar de kippen, gedurende hun levensloop.
 12. U laat uw adresgegevens e.d. bij ons achter.

Wij willen geen boemannen zijn, geen controleurs, of wat dan ook. Maar we willen wel dat deze kippen eindelijk het recht hebben op een normaal leven als kip. Daarvoor rijden we al die kilometers, doen we beroep op dierenartsen, offeren we zondagen op etc…
Een hok dient voor ons niet duur te zijn, wel degelijk. Je kan een perfect hok bouwen voor een habbekrats met recuperatiemateriaal. Laat gezond verstand hier primeren. Wij verwachten niet dat je een legbak koopt (een kratje met wat stro is zeker even goed), wij verwachten niet dat je de duurste voeding geeft of wat dan ook.
Enkel dat je instemt met ons idee over deze kippen: ze hebben recht op een goed leven.