Wat te doen tegen vossen?

Helaas.. de vos is terug erg aanwezig. Te zeggen: niet helaas. We zouden bijna zeggen: eindelijk!
Hoe erg je ook ontgoocheld bent in zijn daden tegenover je kippen, er is gewoon te weinig bos over in Vlaanderen waar de vos kan overleven. Dus heeft hij zijn gebied verlegd en is hij gebrand op onze kippen als voeding. Voor zichzelf of voor de jongen.

Er zijn gelukkig enkele mogelijkheden om de vos buiten te houden.

1) De ren vos-vrij houden.
Als je een kleine kippenren hebt kan je ze eigenlijk helemaal afsluiten en overkappen zodat er fysiek geen vos meer naar binnen kan. Indien je een grote ren hebt, is dit onbegonnen werk. Je kan de draad 50cm ingraven en 180cm hoog laten komen. Maar dan nog ben je niet zeker. Je kan ook extra nog een schrikdraad leggen om de buitenkant van je ren,  om de vos te verjagen bij poging tot inbraak.

Zie je op tegen al dit werk en de bijkomende kosten? Dan kan je het nachthok vosvrij maken en tegelijk marter-vrij.

2) Het nachthok vos-vrij houden. Dit kan je maar op 1 degelijke manier en laat je niets anders wijsmaken: het hok afsluiten. Je kan dit zelf doen d.m.v. een deurtje of luik dat je ’s ochtends open zet en ’s avonds weer afsluit. Maar wat met dat ene familiefeest? Of die leuke barbecue dat steeds weer zo laat uitloopt?

Hiervoor bestaat de antifox security, een rolluik dat simpel te monteren is en automatisch sluit en opent. Ofwel op een vast gekozen uur door jou, of (technisch hoogstandje) mee met de seizoenen zodat het deurtje vroeger opent in de zomer dan in de winter. Je kan manueel nog steeds wat tijd bij geven, zodat als je laat-buitenlopers hebt, ook deze kippen de kans krijgen om binnen te gaan.

Voor meer info over de antifox security, verwijzen we je graag door naar volgende website: www.antifox.be

 

Door de huidige crisis ivm de ziekte van Newcastle. Kan u in juli geen kippen reserveren. zie ook http://www.afsca.be/persberichten/2018/2018-06-29.asp Sluiten