Welke voeding?

Heel vaak krijgen we de vraag: “Welke voeding geven we nu best aan deze kipjes?”
Jaren was ons antwoord daar steevast op: “Een goede graanmengeling.”

Maar in de winter van 2017 zijn we Gerry en Liesbeth tegen gekomen die de producten van Garvo verdelen in België. We zijn hun kippengraan beginnen testen op onze weide en eerlijk is eerlijk: onze kipjes fleurden helemaal op! Meer en meer zijn we het belang gaan inzien van goede voeding voor kippen. Voeding is meer dan vulling… De kippen moeten er hun kracht en energie uithalen. We merkten in eerste instantie op dat onze kipjes op de koude en natte dagen niet meer in elkaar gedoken zaten. Ze werden energieker. Daarnaast merkten we op dat de kleur van hun pootjes veranderden: van vaal wit naar mooi geel. Ook werden hun kammen mooi rood. Let wel: dit gebeurde bij kipjes die om één of andere reden bij ons blijven wonen: heel oud, gehandicapt, geopereerde kipjes, etc… Toch een belangrijke doelgroep om dierenvoeding op uit te testen: dieren die niet meer ter adoptie kunnen worden aangeboden. We verloren in de winter van 2017-2018 geen enkel kipje! En in de winters daar op volgend waren er ook amper sterfgevallen.

We zijn nu zelfs zover dat heel veel van onze dieren in het asiel te Lennik op de dierenvoeding zitten van Garvo: onze honden, onze katten, onze konijnen, onze kippen, onze loopvogels,… en we zijn van alles heel tevreden. We kregen ook aandacht van de mensen van Garvo zelf en hebben honderduit gepraat over dieren en hun voeding. Heel belangrijk voor ons, bijvoorbeeld, was de wetenschap dat alle dierenvoeding van Garvo 100% zeker GMO-vrij is. Er is dus niet mee geklooid, het is niet genetisch gemanipuleerd. Toch niet onbelangrijk deze dagen dat multinationals als Monsanto proberen de plak te zwaaien in de wereld.

Dankzij Het Voederhuisje leerden we het voeder van Garvo kennen. Liesbeth en Gerry zijn de mensen die Garvo verdelen in België. Ze zijn gevestigd in Oostham, maar het leuke is dat ze gewoon aan huis leveren binnen België. Wat je ook bestelt: vanaf 2 zakken voeder wordt alles aan huis geleverd door het Voederhuisje zelf.  Twee zakken kippeneten? Vijftien zakken? Doet er allemaal niet toe. Voor diezelfde 2,50 euro wordt alles, in samenspraak met u, geleverd. Koopt u liever maar 1 zak? Deze wordt ook thuis bezorgd, maar door koerierdienst. Wij weten alleszins waar we voortaan bestellen!

En ja, zij steunen ons asiel ook. Maar dat doen zij sowieso. Dus daarvoor hoeven we voor hen geen reclame te maken. We vermelden het hier omdat de vraag heel veel wordt gesteld aan ons: “Wat is nu goed kippenvoer voor mijn kipjes?” Waren we vroeger besluiteloos, weten we het nu wel zeker: Garvo. En dit is enkel en alleen omdat we het voeder hebben kunnen testen en met onze eigen ogen hebben kunnen zien hoe onze kipjes sterker en gezonder werden. Dat we hebben geleerd dat voeding meer moet zijn dan een middel tegen het hongergevoel. In enkele weken tijd hebben we dat mogen aanschouwen. En dat we in een heel natte winter, zoals deze van 2017-2018, geen enkel kipje verloren… mag eigenlijk een mirakel worden genoemd.

Heb je zin om ook eens het voeder van Garvo te testen? De webshop van het voederhuisje vind je HIER. Wil je meteen naar de kippenvoeding doorgaan? Dat kan HIER. Wij zijn enorme fan van de Alfamix. Om de kost wat te drukken kan je uiteraard mengen (bvb 50/50) met andere voeding. Maar voor ons, een dierenasiel, hebben we toch bewust voor 100% Garvo gekozen. Iets duurder dan andere voeding, maar we verdienen dat terug omdat ziekte e.d. veel minder voorkomt op onze weides. Wat dan weer resulteert in een pak minder dierenartskosten…  Wij zijn overtuigd! Jij misschien ook, binnenkort?